Het Nederlandse fatbike-merk Phatfour heeft een nieuw anti-diefstalsysteem, waardoor hun tweewielers weer verzekerd kunnen worden.

De anti-diefstalservice Phatfour Connected bestaat uit een GPS-tracker die in de fiets is geïnstalleerd. Via een app op de smartphone kan de fiets altijd worden gelokaliseerd. Bij diefstal kan de motor van de fiets op afstand worden uitgeschakeld.


Phatfour is daarmee het eerste fatbike-merk dat weer verzekerd kan worden tegen diefstal. Verzekeraars hadden eind 2023 besloten om massaal te stoppen met het verzekeren van fatbikes, vanwege de hoge diefstalcijfers.

• De nieuwe anti-diefstalservice is nu beschikbaar voor alle nieuwe FLX (+) modellen van Phatfour. Reeds verkochte FLX-fietsen kunnen ook gebruik maken van Phatfour Connected (retrofit).

• De nieuwe anti-diefstalservice van Phatfour wordt op prijs gesteld door zowel fietsers als verzekeraars. Fietsers kunnen nu weer met een gerust hart op pad, en verzekeraars kunnen weer fatbikes verzekeren.

• De nieuwe anti-diefstalservice van Phatfour is een goed voorbeeld van hoe technologie kan worden gebruikt om het probleem van fietsdiefstal aan te pakken. De GPS-tracker maakt het mogelijk om de fiets altijd te lokaliseren, en de mogelijkheid om de motor op afstand uit te schakelen maakt de fiets onbruikbaar voor de dief.


Het is te hopen dat de nieuwe anti-diefstalservice van Phatfour een voorbeeld zal zijn voor andere fietsmerken. Door te investeren in anti-diefstalmaatregelen kunnen we het probleem van fietsdiefstal in Nederland aanpakken.


Bekijk dit product op onze website.

Phatfour Connected maakt fatbike weer verzekerbaar