E-mail: info@2wheels.nl   Tel: 071-56 52 233   Vacature: Scooter Monteur      

Speed Pedelec

 espezial 10.7 speed pedelec

 

Sneller op je bestemming met 45 km/h

De naam s-pedelec geeft eigenlijk al een goede beschrijving van dit type fiets. De ‘s’ staat voor ‘speed’ (snelheid), maar zou volgens ons ook kunnen staan voor ‘superfun’. Want dankzij de aandrijving bereik je met deze fiets snelheden tot tot 45 km/h.

En dat betekent dat je met een s-pedelec heel wat sneller van A naar B komt dan met een zogeheten ‘normale’ pedelec die ondersteuning tot 25 km/h bieden.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
 
 

Wat je moet weten over de E-Bike 45 km/h

Vanuit juridisch oogpunt worden s-pedelecs niet meer als fiets, maar als tweewielig motorvoertuigbeschouwd. Dat betekent dat je een kentekenplaat moet voeren en minimaal over een bromfietsrijbewijsmoet beschikken. Kleine tip: met een klassiek rijbewijs (klasse B) zit je ook goed. Daarnaast geldt voor speed pedelecs een helmplicht. Maar dat is gezien de hogere snelheden die je met deze fiets haalt, zeker geen overbodige luxe.

Het mag dan zo zijn dat de speed pedelec nog maar een klein marktaandeel van ongeveer 1% heeft weten te veroveren, deze snellere e-bike is daardoor zeker niet minder interessant. Deze variant met elektromotor voor snelheden tot 45 km/h is perfect voor pendelaars en mensen die zich graag snel van A naar B begeven. Bij een snelheid boven de 45 km/h schakelt de s-pedelec overigens automatisch de ondersteuning in.

eTrekking
 •  Zolang je op een pedelec zelf meetrapt, zal de ondersteuning beperkt blijven tot 250 watt.
   
 •  Een s-pedelec biedt max. 500 watt ondersteuning zolang de berijder actief meetrapt – tot een snelheid van 45 km/h
   
 •  Voor het gebruik van een s-pedelec zijn verplicht: een helm, bromfietsrijbewijs en kentekenplaat
   
 •  Met een pedelec mag je op het fietspad
   
 •  Met een s-pedelec mag je niet op het fietspad
   
 •  Met een s-pedelec mogen geen kinderzitjes of aanhangers worden gebruikt, dat mag wel met een 25 km/h pedelec
   
 •  Er wordt in de volksmond veel over e-bikes gesproken, maar strikt genomen is een e-bike een elektrische fiets met een aandrijving waarbij meetrappen niet nodig is
   
 •  E-bikes met een aandrijving waarbij meetrappen niet nodig is, worden als een lichte snorfiets beschouwd, op voorwaarde dat deze niet meer dan 500 watt leveren en de maximale snelheid beperkt blijft tot 20 km/h
   
 •  E-bikes met een aandrijving waarbij meetrappen niet nodig is en die een maximale snelheid bereiken van 25 km/h worden aangemerkt snorfiets.
   
 •  E-bikes met een aandrijving waarbij meetrappen niet nodig is en die een maximale snelheid bereiken van 45 km/h worden aangemerkt als tweewielig motorvoertuig
   
 •  Mocht het ondanks de motorondersteuning toch nog niet snel genoeg gaan, ga dan niet aan de gang met tuning, want wijzigingen aan voertuigen kunnen de verzekeringsdekking nietig verklaren
   
 •  Ook het rijden zonder verzekering geldt als een strafbare handeling
   
 •  Pedelecs met een motor met een maximaal vermogen van 250 watt en een maximale snelheid van 25 km/h vallen vaak onder de verplichte WA-verzekering; maar dit is helaas niet altijd het geval. Vooral in oudere polissen ontbreekt een duidelijke vermelding van de elektrische fiets nogal eens. Vraag daarom altijd bij je verzekeraar om een bevestiging dat je fiets wel degelijk verzekerd is.
   
 •  Want als je als berijder schade veroorzaakt kunnen de schadeclaims oplopen tot ongekende hoogte. Ga de weg ook niet op zonder een WA-verzekering.

 

Specifieke informatie over de s-pedelecs van VICTORIA

De VICTORIA eSpezial 10.7 is uitgerust met een BOSCH Performance Speed middenmotor met een vermogen van maar liefst 350 watt en een 500 wattuur-accu, voor een grote actieradius. De daadwerkelijke actieradius hangt uiteraard af van de omstandigheden. Zo zijn daar factoren als tegenwind, hellingen, de conditie van de bereden weg etc. waar je rekening mee moet houden. Met behulp van de Actieradius-assistentkun je de actieradius, weliswaar in theorie, vrij nauwkeurig berekenen.

De snelle pedelec van VICTORIA is zowel verkrijgbaar met een heren- als een trapezeframe en in verschillende framematen. Deze fiets is vooral bedoeld voor woon-werkverkeer. De snelle SCHWALBE Marathon Racer-banden houden de rolweerstand laag en zijn bovendien bijzonder pechbestendig. De fiets is uitgerust met de derailleurversnelling Deore XT met 10 versnellingen van SHIMANO. Daarnaast heeft de comfortabele fiets met sportieve uitstraling een krachtige verlichting met standlicht en betrouwbare hydraulische schijfremmen van het vooraanstaande Duitse merk MAGURA.

Berg hoch mit dem E-Bike

 

Voor wie zijn deze snelle e-bikes geschikt?

Je bent vaak in de stad onderweg en je wilt op een milieuvriendelijke manier tussen thuis en werk pendelen? Dan is een s-pedelec de beste oplossing! Je laptoptas en eventueel andere tassen gaan eenvoudig mee op de stabiele bagagedrager. De spiegel op het stuur, een verplicht onderdeel op de openbare weg, biedt je een uitstekend overzicht van het verkeer en daarmee extra veiligheid. Dit is ook de reden waarom je op de eSpezial 10.7 in een rechte zithouding zit, zo behoudt je ook bij hogere snelheden een goed overzicht van wat er rondom je gebeurt.

 

Samenvatting van de belangrijkste kenmerken van s-pedelecs van VICTORIA

 •  Frame

  De nadruk ligt op solide en comfortabel en minder op sportief, afgestemd op de hogere belasting van een snelle e-bike

 •  Cockpit

  Stuur en voorbouw op hetzelfde niveau als het zadel, voor meer rijcomfort. Het zadel is geschikt voor langere afstanden, zonder oncomfortabel te zijn

 •  Gewicht

  De motor en accu, evenals de solide afwerking van de s-pedelecs zorgen voor betrouwbaarheid en comfort bij een dagelijks gebruik. Gewicht komt bij dit type fiets op de tweede plaats.

 •  Aandrijving

  De VICTORIA eSpezial 10.7 is het enige model in deze serie dat is uitgerust met een 350 watt BOSCH Performance Speed-aandrijving die tot 45 km/h trapondersteuning biedt