E-mail:  info@2wheels.nl        Tel:  071-56 52 233       

 

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen.  

Antwoord op uw vraag niet gevonden?  Neem gerust contact op met ons.  We helpen u graag verder.

 


 

Jongere bestuurder: Mag een jongere bestuurder op de bromfiets rijden?

Ja, dit mag als deze jongere bestuurder als hoofdbestuurder is opgegeven. Is dit niet gedaan, dan is schade aan of met de bromfiets veroorzaakt door de jongere bestuurder, niet verzekerd.

 
 
Brommobiel: Kan ik een brommobiel verzekeren?

Ja, dat kan alleen als de verzekeringnemer ouder is dan 24 jaar.

 
 

Ja dit slot is meeverzekerd mits deze onder de verzekerde waardes is opgenomen. Er moet dus wel premie voor betaald zijn.

 
 
Extra verzekeren: Wat kan ik extra verzekeren binnen de Unigarant Bromfietsverzekering? 

 Verhaalsrechtsbijstand  Zekerheid voor Opzittenden  Jongere bestuurders meeverzekeren  Drie jaar aanschafwaarde garantie (alleen bij nieuwe bromfietsen en bij dekking Diefstal en/of Diefstal en Aanrijding)  Pechhulp (alleen mogelijk bij de dekking WA Diefstal en Aanrijding)  Eigen risico: Voor schade aan de bromfiets geldt standaard een eigen risico van € 125,--. Wilt u liever geen eigen risico? Dat kan. Wilt u juist een hoger eigen risico? Dat kan ook. U kunt het eigen risico verhogen tot € 350,--.  Wilt u bestuurders jonger dan 25 jaar meeverzekeren? Dat kan. U betaalt hiervoor een toeslag op de premie. Bent u jonger dan 25 jaar, dan bent u altijd verzekerd. Dus ook wanneer u uw tweewieler aan een jongere bestuurder uitleent.

 
 
Eigen risico: Heb ik een eigen risico bij de bromfietsverzekering van Unigarant?

Heb je haal- en brengservice afgesproken bij je private lease contract? Neem dan contact op met je dealer. Hij zorgt ervoor dat je weer snel op weg bent. Heb je niet voor haal- en brengservice gekozen, dan zal je er zelf voor moeten zorgen dat je scooter bij onze dealer komt om je scooter te repareren.

 
 
Kan het maandbedrag tijdens looptijd nog wijzigen?

Het maandbedrag is vast. Je weet precies waar je aan toe bent en dit bedrag wijzigt niet tijdens de looptijd.

 
 
Wij zijn op werkdagen van 9:00 tot 17:00 bereikbaar via e-mail (info?@2wheels.nl) en per telefoon 071-5652233 maar contact opnemen met de leasemaatschappij kan ook: per email (info@moteoscooterlease.nl) en per telefoon: 0318-522122
Uw bromfiets is direct verzekerd als u deze online aanvraagt. Wanneer u uw bromfiets telefonisch verzekert, ontvangt u eerst een voorlopige dekking van 14 dagen. Wij sturen u in dit geval een aanvraagformulier toe. Dit aanvraagformulier dient u getekend retour te sturen. Na ontvangst van het getekend aanvraagformulier zetten wij de Voorlopige dekking om in een definitieve verzekering.
 
 
Wijziging: Kan ik de dekking van mijn bromfietsverzekering wijzigen?
U kunt een uitbreiding van uw de dekking op uw Unigarant Bromfietsverzekering op ieder willekeurig moment wijzigen. Een beperking van de dekking is alleen per vervaldatum mogelijk.
 
 
Buitenland: Is mijn bromfiets ook verzekerd als ik in het buitenland ben?
Uw bromfiets is verzekerd in de landen die op de Groene Kaart staan vermeld. Er is geen dekking in de landen die doorgehaald zijn op de Groene Kaart. Dit geldt tevens voor de aanvullende dekkingen Verhaalsrechtsbijstand en Zekerheid voor Opzittenden. De aanvullende dekking Pechhulp is alleen geldig in Nederland. Voor een bromfiets geldt dat in de meeste landen, waaronder in Nederland, u niet meer verplicht bent een groene kaart bij u te hebben. Wij sturen de groene kaart daarom niet meer standaard toe. Heeft u wel een groene kaart nodig? Neem dan contact met ons op en u ontvangt de kaart binnen vijf werkdagen.
 
 
Nieuwwaarde: Krijg ik de nieuwwaarde van mijn bromfiets terug bij diefstal of verlies? 
Bij diefstal of totaal verlies in het eerste jaar, krijgt u uw volledige aankoopbedrag terug als u de dekking Diefstal en/of Aanrijding heeft verzekerd. Wanneer u 'drie jaar aanschafwaardegarantie' heeft meeverzekerd, bent u drie jaar verzekerd van uw aankoopbedrag bij diefstal en/of totaal Verlies.
 
 
Hulpmotor: Kan ik bij Unigarant ook mijn fiets met hulpmotor verzekeren?
U kunt bij Unigarant uw fiets met hulpmotor verzekeren. Klik hier voor een premieberekening of voor het sluiten van een verzekeringp>
 
 
Opzeggen: Wanneer kan ik mijn bromfietsverzekering opzeggen? 
U kunt uw bromfietsverzekering na het eerste verzekeringsjaar op elk willekeurig moment beëindigen.  
 
 
Sluiten: Hoe kan ik een bromfietsverzekering sluiten?
U kunt de Unigarant Bromfietsverzekering online of via een rijwielspecialist of tussenpersoon sluiten.
 
 
Wijziging: Kan ik de dekking van mijn bromfietsverzekering wijzigen?
U kunt een uitbreiding van uw de dekking op uw Unigarant Bromfietsverzekering op ieder willekeurig moment wijzigen. Een beperking van de dekking is alleen per vervaldatum mogelijk.
 
 
Hoogte premie: Hoe hoog is de premie van een bromfietsverzekering? 
De hoogte van de premie voor de Unigarant Bromfietsverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Bereken hier uw premie
 
 
Tweedehands: Kan ik ook een tweedehands bromfiets verzekeren?
U kunt uw tweedehands bromfiets bij Unigarant verzekeren. Klik hier voor het sluiten van een bromfietsverzekering voor uw tweehands bromfiets.
 
 
Overnemen verzekering: Ik heb een bromfiets overgenomen van een familielid/kennis etc. Kan ik de verzekering ook overnemen? 
Nee. De bromfietsverzekering kunt u in dit geval niet overnemen. U dient zelf een nieuwe bromfietsverzekering te sluiten. Klik hier voor een premieberekening of voor het sluiten van een verzekering.
 
 
Brommobiel: Kan ik mijn brommobiel ook verzekeren bij Unigarant? 
U kunt uw brommobiel bij Unigarant verzekeren. Klik hier voor een premieberekening of voor het sluiten van een verzekering..
 
 
Kenteken: Moet elke bromfiets van een kenteken worden voorzien?
Een bromfiets, e-scooter, snorfiets en brommobiel zijn kentekenplichtig. Deze zijn dus standaard al voorzien van een kenteken. Op een invalidenwagen en scootmobiel zit geen kenteken. Voor deze voertuigen ontvangt u ieder jaar een nieuw verzekeringsplaatje.
 
 
Goedgekeurd slot: Welk slot moet ik op mijn bromfiets gebruiken?
Wanneer u een diefstal dekking voor uw bromfiets heeft gesloten is een ART goedgekeurd slot (categorie 3 of hoger) verplicht gesteld. Op de site www.stichtingart.nl vindt u een overzicht van geschikte sloten. Lees meer informatie over debromfietsverzekering.
 
 

.

 

GA TERUG NAAR HET OVERZICHT BROMFIETS- EN SCOOTERVERZEKERINGEN

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen