E-mail:  info@2wheels.nl        Tel:  071-56 52 233        WhatsApp:  06-58 926 381

 

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen.  

Antwoord op uw vraag niet gevonden?  Neem gerust contact op met ons.  We helpen u graag verder.

 


 

Jongere bestuurder: Mag een jongere bestuurder op de bromfiets rijden?

Ja, dit mag als deze jongere bestuurder als hoofdbestuurder is opgegeven. Is dit niet gedaan, dan is schade aan of met de bromfiets veroorzaakt door de jongere bestuurder, niet verzekerd.

 
 
Brommobiel: Kan ik een brommobiel verzekeren?

Ja, dat kan alleen als de verzekeringnemer ouder is dan 24 jaar.

 
 

Ja dit slot is meeverzekerd mits deze onder de verzekerde waardes is opgenomen. Er moet dus wel premie voor betaald zijn.

 
 
Extra verzekeren: Wat kan ik extra verzekeren binnen de Unigarant Bromfietsverzekering? 

 Verhaalsrechtsbijstand  Zekerheid voor Opzittenden  Jongere bestuurders meeverzekeren  Drie jaar aanschafwaarde garantie (alleen bij nieuwe bromfietsen en bij dekking Diefstal en/of Diefstal en Aanrijding)  Pechhulp (alleen mogelijk bij de dekking WA Diefstal en Aanrijding)  Eigen risico: Voor schade aan de bromfiets geldt standaard een eigen risico van € 125,--. Wilt u liever geen eigen risico? Dat kan. Wilt u juist een hoger eigen risico? Dat kan ook. U kunt het eigen risico verhogen tot € 350,--.  Wilt u bestuurders jonger dan 25 jaar meeverzekeren? Dat kan. U betaalt hiervoor een toeslag op de premie. Bent u jonger dan 25 jaar, dan bent u altijd verzekerd. Dus ook wanneer u uw tweewieler aan een jongere bestuurder uitleent.

 
 
Eigen risico: Heb ik een eigen risico bij de bromfietsverzekering van Unigarant?

 Het eigen risico op Brom- en snorfietsen en E-scooters bedraagt € 125,- bij diefstal of totaal verlies en gedeeltelijke schade.  Het eigen risico op Brommobielen bedraagt € 300,- bij diefstal of totaal verlies, gedeeltelijke schade.  Het eigen risico op Brommobielen bedraagt € 150,- bij ruitvervanging.

 
 
Voordelen: Voordelen: Wat zijn de voordelen van de Unigarant bromfietsverzekering? 

U heeft de keuze uit de uitgebreide dekkingen Diefstal en Aanrijding  U krijgt het volledige aankoopbedrag terug bij diefstal en totaal verlies in het eerste jaar  U profiteert al in 4 jaar van de maximale no-claimkorting van 75% (uitgaande van 0 schadevrije jaren bij aanvang van de verzekering)  U kunt de dekking Pechhulp voor onderweg en Zekerheid voor Opzittenden meeverzekeren  U kunt uw opgebouwde schadevrije jaren meenemen naar een Unigarant Auto- of Motorverzekering

 
 
Direct verzekerd: Is mijn bromfiets direct verzekerd als ik mijn verzekering online of telefonisch aanvraag? 
Uw bromfiets is direct verzekerd als u deze online aanvraagt. Wanneer u uw bromfiets telefonisch verzekert, ontvangt u eerst een voorlopige dekking van 14 dagen. Wij sturen u in dit geval een aanvraagformulier toe. Dit aanvraagformulier dient u getekend retour te sturen. Na ontvangst van het getekend aanvraagformulier zetten wij de Voorlopige dekking om in een definitieve verzekering.
 
 
Polisvoorwaarden: Waar kan ik de polisvoorwaarden vinden van de bromfietsverzekering? 
U vindt de polisvoorwaarden van de bromfietsverzekering hier
 
 
Ingangsdatum: Kan ik zelf de ingangsdatum van mijn bromfietsverzekering kiezen? 
Een WA-verzekering is verplicht voor een bromfiets. Wij adviseren u om uw bromfiets direct te verzekeren op het moment dat de bromfiets op uw naam wordt geschreven. Als u onverzekerd op weg gaat kunnen er problemen ontstaan in geval van schade of bij een controle door de Rijksdienst voor het Wegverkeer.
 
 
Premiebepaling: Hoe wordt de premie van de bromfietsverzekering bepaald? 
De premie voor de Unigarant Bromfietsverzekering wordt bepaald door: uw geboortedatum, postcode, soort bromfiets, de cataloguswaarde van de bromfiets, de mee te verzekeren accessoires en de aanvullende dekkingen. Over de premie wordt assurantiebelasting berekend.
 
 
Pechhulp: Wat mag ik verwachten van de Unigarant of ANWB pechhulp? 
Unigarant verzekeringen is een 100% dochter van ANWB. In geval van pech kan de ANWB (dit is de uitvoerende partij) ter plaatse een noodreparatie uitvoeren zodat u weer snel op weg kunt. Is reparatie onderweg niet mogelijk? Dan wordt u, samen met uw bromfiets, naar een tweewielerspecialist of naar huis gebracht. U heeft gedurende de looptijd van de verzekering recht op: Kosteloze reparatie bij pecht onderweg (exclusief onderdelen) en gratis vervoer van u en uw scooter, brom- of snorfiets als reparatie onderweg niet mogelijk is.
 
 
Bromfiets gestolen: Wat moet ik doen als mijn bromfiets gestolen is?
Als uw bromfiets gestolen is, neem dan de volgende stappen:  Meld de schade zo snel mogelijk bij uw rijwielspecialist of assurantie tussenpersoon waar u de verzekering heeft gesloten of bij Unigarant (indien niet bij bromfietsspecialist gesloten)  Geef ons zo snel mogelijk alle informatie door, zodat wij de de schade kunnen afhandelen  Doe direct aangifte bij de politie in het geval van een diefstal, joyriding en aanrijding door een onbekende dader;  Meld ons de schade ook als deze door een andere verzekering is gedekt, bijvoorbeeld uw inboedelverzekering.
 
 
Uitbetaling schade: Wanneer wordt de schade aan mijn bromfiets uitbetaald? 
Heeft u de verzekering gesloten bij de rijwielspecialist, meld dan ook uw schade daar. Uw schade wordt gerepareerd. Bij diefstal wachten wij 30 dagen vanaf de dag dat u de diefstal heeft gemeld. Als uw bromfiets niet teruggevonden wordt dan krijgt u van uw rijwielspecialist een nieuwe bromfiets. Dit geldt alleen bij diefstal in het eerste jaar van de verzekering.  Heeft u de verzekering rechtstreeks bij Unigarant gesloten en hebben wij alle noodzakelijke informatie ontvangen, dan volgt uitbetaling van het vastgestelde schadebedrag binnen 10 werkdagen. Bij diefstal van uw bromfiets in het eerste jaar van uw verzekering, ontvangt u het volledige aankoopbedrag. Houd bij schade rekening met een eventueel Eigen Risico.
 
 
Betaling: Is het mogelijk mijn bromfietsverzekering in termijnen te betalen? 
Ja, u heeft keuze uit een maand-, kwartaal, halfjaar of jaarbetaling. Bij maandbetaling wordt de premie automatisch door ons geincasseerd. Bij een jaarbetaling kiest u voor betaling per acceptgiro of automatische incasso. 
 
 
Poliskosten: Wat zijn poliskosten voor de bromfietsverzekering en waarom moet ik die betalen? 
De éénmalige poliskosten voor de Unigarant Bromfietsverzekering zijn € 7,91 exclusief assurantiebelasting. Deze hoogte van dit bedrag is een optelling van administratiekosten, het aanmelden van uw bromfiets bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de documenten (polisblad en groene kaart) die u ontvangt bij aanvang van de verzekering.
 
 
Schade bromfiets: Wat moet ik doen als ik een schade heb aan mijn bromfiets? 
U dient de schade zo snel mogelijk bij Unigarant, uw rijwielspecialist of assurantie tussenpersoon te melden. Op uw polisblad kunt u terugvinden met wie u contact op moet nemen.
 
 
Schade bromfiets: Hoe kan ik schade aan mijn bromfiets melden? 
U kunt een schade online melden via het online schadeformulier  , telefonisch of aan uw rijwielspecialist of tussenpersoon.
 
 
Wijziging: Kan ik de dekking van mijn bromfietsverzekering wijzigen?
U kunt een uitbreiding van uw de dekking op uw Unigarant Bromfietsverzekering op ieder willekeurig moment wijzigen. Een beperking van de dekking is alleen per vervaldatum mogelijk.
 
 
Buitenland: Is mijn bromfiets ook verzekerd als ik in het buitenland ben?
Uw bromfiets is verzekerd in de landen die op de Groene Kaart staan vermeld. Er is geen dekking in de landen die doorgehaald zijn op de Groene Kaart. Dit geldt tevens voor de aanvullende dekkingen Verhaalsrechtsbijstand en Zekerheid voor Opzittenden. De aanvullende dekking Pechhulp is alleen geldig in Nederland. Voor een bromfiets geldt dat in de meeste landen, waaronder in Nederland, u niet meer verplicht bent een groene kaart bij u te hebben. Wij sturen de groene kaart daarom niet meer standaard toe. Heeft u wel een groene kaart nodig? Neem dan contact met ons op en u ontvangt de kaart binnen vijf werkdagen.
 
 
Nieuwwaarde: Krijg ik de nieuwwaarde van mijn bromfiets terug bij diefstal of verlies? 
Bij diefstal of totaal verlies in het eerste jaar, krijgt u uw volledige aankoopbedrag terug als u de dekking Diefstal en/of Aanrijding heeft verzekerd. Wanneer u 'drie jaar aanschafwaardegarantie' heeft meeverzekerd, bent u drie jaar verzekerd van uw aankoopbedrag bij diefstal en/of totaal Verlies.
 
 
Hulpmotor: Kan ik bij Unigarant ook mijn fiets met hulpmotor verzekeren?
U kunt bij Unigarant uw fiets met hulpmotor verzekeren. Klik hier voor een premieberekening of voor het sluiten van een verzekeringp>
 
 
Opzeggen: Wanneer kan ik mijn bromfietsverzekering opzeggen? 
U kunt uw bromfietsverzekering na het eerste verzekeringsjaar op elk willekeurig moment beëindigen.  
 
 
Sluiten: Hoe kan ik een bromfietsverzekering sluiten?
U kunt de Unigarant Bromfietsverzekering online of via een rijwielspecialist of tussenpersoon sluiten.
 
 
Wijziging: Kan ik de dekking van mijn bromfietsverzekering wijzigen?
U kunt een uitbreiding van uw de dekking op uw Unigarant Bromfietsverzekering op ieder willekeurig moment wijzigen. Een beperking van de dekking is alleen per vervaldatum mogelijk.
 
 
Hoogte premie: Hoe hoog is de premie van een bromfietsverzekering? 
De hoogte van de premie voor de Unigarant Bromfietsverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Bereken hier uw premie
 
 
Tweedehands: Kan ik ook een tweedehands bromfiets verzekeren?
U kunt uw tweedehands bromfiets bij Unigarant verzekeren. Klik hier voor het sluiten van een bromfietsverzekering voor uw tweehands bromfiets.
 
 
Overnemen verzekering: Ik heb een bromfiets overgenomen van een familielid/kennis etc. Kan ik de verzekering ook overnemen? 
Nee. De bromfietsverzekering kunt u in dit geval niet overnemen. U dient zelf een nieuwe bromfietsverzekering te sluiten. Klik hier voor een premieberekening of voor het sluiten van een verzekering.
 
 
Brommobiel: Kan ik mijn brommobiel ook verzekeren bij Unigarant? 
U kunt uw brommobiel bij Unigarant verzekeren. Klik hier voor een premieberekening of voor het sluiten van een verzekering..
 
 
Kenteken: Moet elke bromfiets van een kenteken worden voorzien?
Een bromfiets, e-scooter, snorfiets en brommobiel zijn kentekenplichtig. Deze zijn dus standaard al voorzien van een kenteken. Op een invalidenwagen en scootmobiel zit geen kenteken. Voor deze voertuigen ontvangt u ieder jaar een nieuw verzekeringsplaatje.
 
 
Goedgekeurd slot: Welk slot moet ik op mijn bromfiets gebruiken?
Wanneer u een diefstal dekking voor uw bromfiets heeft gesloten is een ART goedgekeurd slot (categorie 3 of hoger) verplicht gesteld. Op de site www.stichtingart.nl vindt u een overzicht van geschikte sloten. Lees meer informatie over debromfietsverzekering.
 
 

.

 

GA TERUG NAAR HET OVERZICHT BROMFIETS- EN SCOOTERVERZEKERINGEN