E-mail: info@2wheels.nl   Tel: 071-56 52 233   Vacature: Scooter Monteur      

Fietsplan kilometervergoeding

<<< TERUG

Er zijn verschillende constructies mogelijk waaronder werkgevers en werknemers samen een Fiets van de Zaak kunnen regelen. Op dit moment worden de Werk Kosten Regeling (WKR) in het algemeen en de renteloze lening in combinatie met een belastingvrije kilometervergoeding (of reiskostenvergoeding) in het bijzonder het meest gebruikt. Op deze pagina geven we een korte en krachtige uitleg over hoe je de constructie met de renteloze lening en de kilometervergoeding in de praktijk kunt brengen. Deze kilometervergoeding-regeling is een praktische constructie die valt binnen de WKR.     

Fiets makkelijk te regelen met de Kilometervergoeding-regeling

Een echt goede fiets (zoals een E-Bike, Speedbike, City Bike en een goede Tour Fiets) vraagt een flinke investering. Werkgevers kunnen helpen de financiering van deze fiets rond te krijgen door een renteloze lening te vertrekken en deze lening te laten aflossen met een belastingvrije vergoeding van 19 cent per gefietste kilometer (deze vergoeding mag maximaal € 0,19 per kilometer zijn). Werknemers kunnen binnen deze constructie de fiets vaak binnen drie jaar aflossen, zéker wanneer zij drie dagen in de week de afstand tussen woning en werk per fiets afleggen. Een flinke meerderheid van de werkgevers kent deze regeling niet, terwijl dit toch echt een leuke en sportieve constructie is met heel wat voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer.      

Wat mag er wél onder de Kilometervergoeding-regeling? 

Binnen deze regeling bepaalt de werkgever welk bedrag het bedrijf maximaal in jouw fiets wil investeren en bepaalt deze ook hoe werknemers de renteloze lening mogen terugbetalen. Als werknemer mag je een duurdere fiets uitkiezen, maar dan dien je de extra investering zelf netto te betalen. Werkgevers bepalen ook hoe vaak werknemers een nieuwe fiets van de zaak mogen aanschaffen, welke fietsen überhaupt onder de regeling mogen worden aangeschaft en of de fiets ook privé mag worden gebruikt. Veel regels over wat wél en wat niet mag wordt door de werkgever bepaald.     

En wat mag er niet onder de Kilometervergoeding-regeling?

Maak je gebruik van deze regeling, dan dien je wel iedere week zakelijke te fietsen. Het is prima als je alleen woon-werk kilometers fietst, maar je dient bijvoorbeeld wel drie keer in de week zakelijke kilometers te maken. Werkgevers bepalen verder de regels. 

Hoe maak je aanspraak op de Kilometervergoeding-regeling?

Als werkgever en als werknemers is het dan vrij makkelijk om een fiets te regelen onder de Kilometervergoeding-regeling. Een eerste stap is dat de maximale hoogte van de renteloze lening door de werkgever eerst wordt bepaald en dat de werknemer hiervan op de hoogte wordt gesteld. Daarna kan 2wheels zowel de werkgever als de werknemer aan de hand nemen langs de regels en voorschriften. Bel 2wheels op 071 5652233 voor je vragen of een afspraak. Of laat je terugbellen.

<<< TERUG