johnny-loco-twin-cruiser-e-cargo_bike-bakfiets

Op de Eurobike beurs in het Duitse Friedrichshafen stonden we voor het eerst oog in oog met de nieuwste Johnny Loco elektrische bakfiets: De Twin Cruiser.

Wat een gaaf ontwerp. Hier worden we natuurlijk blij van!

We zijn al langer fan van het merk Johnny Loco vanwege het fraaie lifestyle imago en de retro looks van alle Johhny Loco producten. Fraaie fietsen, horloges en zonnebrillen maken het merk compleet. En natuurlijk niet te vergeten de bekende 3-wiel bakfietsen  en de (bak)fiets accessoires zijn niet meer weg te denken uit de collectie. De nieuwste 2-wiel bakfiets sluit daar perfect bij aan.

Wat valt ons op aan de nieuwe Twin Cruiser?

Allereerst de bak, deze is net als het frame van aluminium en net als de driewielers mooi in kleur meegespoten. Het lichtgewicht materiaal zorgt er voor dat de bakfiets totaal slechts 44 kilogram weegt. En dat is zelfs inclusief de accu! We hebben er nog geen proefrit op kunnen maken, maar we kunnen wel inschatten dat het lichte gewicht zorgt voor een zeer wendbare en gebruiksvriendelijke eigenschappen.

Het kenmerkende design van de bakfiets komt ook door de 20 inch wielen, welke zijn voorzien van de degelijke Schwalbe Super Moto-X-banden. Zowel voor als achter zien we een hydraulische schijfrem van de nieuwste generatie. Dat zal wel zorgen voor een uitmuntende remkracht. 

Het verstelbare zadel én stuur zorgen er voor dat de zitpositie optimaal kan worden afgesteld.

 

Welke aandrijving, motor en accu vinden we terug op de bakfiets?

 

Geen kettingkast te vinden, maar wel een Gates belt drive (snaaraandrijving) die zorgt voor een goede overbrenging naar het achterwiel. De Gates snaar is zeer degelijk te noemen en is onderhoudsvrij. Een slappe ketting is verleden tijd. Qua versnellingsnaaf hebben ze bij Johnny loco een goede keuze gemaakt. De traploze Enviolo (voorheen Nuvinci) versnellingsnaaf heeft zich reeds bewezen als zeer comfortabel en degelijk! Samen met de snaaraandrijving zorgt de naaf voor een soepele schakeling.

Een elektrische bakfiets kan  natuurlijk niet zonder elektromotor. Johnny Loco heeft voor de nieuwste Twin Cruiser gekozen voor de laatste generatie Shimano STEPS 6100 middenmotor. Een goede keuze wat ons betreft, want dit type motor is het paradepaardje uit de Shimano E-bike motoren lijn.Vergeleken zijn voorganger zijn dit de verbeterpunten: Slanker design, betere isolatie tegen weersinvloeden, een stuk stiller en hij is een stuk zuiniger, maar liefst 20%. Bovendien heeft de nieuwe motor 10Nm meer koppel dan zijn voorganger; 60Nm wel te verstaan. Genoeg om stevig door te rijden, op platte wegen, maar ook bergje op.

Bij de Shimano 6100 motor hoort natuurlijk een Shimano accu. En laat shimano nou één van de meest degelijke accu's op de markt hebben. De 418wh accu zorg voor kilometers rijplezier. Met een volle accu kun je de 100 km bereik aan kunnen tikken. Qua levensduur zit het ook wel goed. Shimano claimt dat zelfs na 1000 keer laden de capaciteit nog op zo'n 60% zit. Een prima prestatie, vinden we.

Het vernieuwde display geeft helder en eenvoudig alle  nodige info weer. De ondersteuning heeft 4 standen. High, Normal, Eco en Walk. Laatstgenoemde kan vooral handig zijn als je even moet lopen met een volle belading. De bediening is te realiseren via het display zelf, maar ook via een verbonden schakelaar op het stuur.

 

 

Wanneer is de Johnny Loco Twin Cruiser leverbaar? 

 

Volgens de fabrikant zal de Twin Cruiser rond juli/ augustus 2021 leverbaar zijn. Hij zal verschijnen in diverse kleuren. We hebben alvast enkele modellen besteld, waaronder één als demo. Kom dus tegen die tijd kijken in onze showroom en kom de bakfiets proberen tijdens een proefrit. We vertellen je graag alle ins and outs.
De prijs zal € 4999.- zijn. Daar krijg je wel een oerdegelijke en stijlvolle elektrische bakfiets voor terug waar je samen met je familie veel plezier van zult hebben! Gegarandeerd!

Kun je niet wachten? Bekijk alvast de Johnny Loco Twin Cruiser in onze webshop. Wil je de eerste in jouw omgeving zijn met zo'n fantastische bakfiets? Pre-order dan nu, en je zit in de eerste ronde van de uitleveringen.

 

 

 Johnny-loco-twin-cruiser-bakfiets-cargobike