E-mail: info@2wheels.nl   Tel: 071-56 52 233   Vacature: Scooter Monteur      

Scooter & Fietshelmen

Op zoek naar een goede scooterhelm? 2wheels.nl heeft wat je zoekt. Dankzij ons ruime aanbod scooterhelmen slaag je bij ons vast en zeker. Bovendien profiteer je bij 2wheels automatisch van onderstaande voordelen als je een bestelling plaatst.

 Snel en voordelig geleverd door heel Nederland
 Uitsluitend topkwaliteit scooterhelmen
 Altijd aantrekkelijk geprijsd

Gebruik het filter aan de linkerkant.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Scooterhelm verplicht

Het dragen van een scooterhelm is al geruime tijd verplicht voor “reguliere” scooters. Maar wist je dat er per 1 januari 2023 ook een helmplicht is voor snorfietsers op fietspaden? Los van deze verplichting raden we bij 2wheels sowieso aan om een scooterhelm te dragen. Door een helm te dragen voorkom je namelijk niet alleen een bekeuring, maar ook (ernstig) hoofdletsel als je onverhoopt een ongeluk krijgt. Het is dus niet raar dat de scooterhelm verplicht zal worden voor scooters met een blauw kenteken.

Hoe kies ik de beste scooterhelm?

Zelf een scooterhelm uitkiezen waar je 100% tevreden mee bent, is niet altijd even eenvoudig. Daarom geven we je graag wat tips die je helpen bij de taak om een uitstekende scooterhelm te kopen. We vertellen je o.a. meer over:

 • de verschillende typen helmen
 • de helmmaat
 • wanneer de helm vervangen moet worden
 • de scooterhelm certificering.

Verschillende typen helmen

Het eerste wat je je afvraagt wanneer je een scooterhelm gaat kopen, is welk type helm je nodig hebt. Bij 2wheels verkopen we de onderstaande typen helmen het meest:

De jethelm

De jethelm heeft geen kinstuk en wordt daarom ook wel een open scooterhelm genoemd. Deze helm met retro-uiterlijk is populair onder veel Vespa-rijders. Deze helm soort is ook gewild, omdat hij je veel zicht biedt op je omgeving. Dit maakt jethelmen uitermate geschikt voor scootertrips in de stad. De jethelm biedt wel de minste bescherming van alle typen, omdat hij geen kinstuk heeft.

De integraalhelm

De integraalhelm beschermt je hele hoofd, doordat er ook een kinstuk omheen zit. Hij is tevens soms met een vizier uitgerust. Crosshelmen – integraalhelmen met zonneklep die speciaal bedoeld zijn voor motorcross – hebben soms geen vizier, omdat men hier een motorbril bij draagt. De integraalhelm is de veiligste optie, vooral als je hoge snelheden wilt bereiken. Ideaal dus wanneer je veel buiten de stad rijdt.

De systeemhelm

De systeemhelm is een integraalhelm met een opklapbaar kinstuk. Dankzij dit systeem biedt de voordelen van zowel de jethelm als de integraalhelm. Zo kun je het kinstuk opklappen als je in de stad rijdt en beter zicht op je medeweggebruikers wilt hebben. Wanneer je het kinstuk opklapt, kun je ook bij stilstand makkelijker communiceren met reisgenoten zonder dat je hier je helm voor hoeft af te zetten.

De juiste maat voor je scooterhelm

Een te grote helm verschuift en biedt daardoor minder of geen bescherming. Een te kleine helm knelt, waardoor je bij gebruik hoofdpijn zult krijgen. Hoe weet je welke helm geschikt is voor jou? Kijk naar de standaard aanwijzingen die aangegeven staan: S, M, L of XL. Daarnaast staan er cijfers bij de maat opgeschreven. Deze staan voor de hoofdomtrek. Meet daarom altijd eerst je hoofd goed op voor je een helm koopt, zeker als je hem in onze webshop bestelt.

Wanneer je helm vervangen?

Vervang je helm altijd na een val. Op de schaal kun je misschien geen krasje bespeuren, maar aan de binnenkant kun je helm beschadigd zijn. Bij een volgende val zal hij hierdoor veel minder bescherming bieden. Koop daarom altijd een nieuwe helm, zodat je zeker weet dat hij nooit gevallen is. We raden ook aan om je helm standaard na iedere vijf jaar te vervangen, omdat het binnenwerk na deze periode niet meer optimaal is.

Welke certificatie voor goede scooterhelmen?

Het dragen van een scooterhelm is verplicht voor scooterrijders. De helmplicht geldt vanaf 2023 ook voor snorfietsen en speedpedelecs. Een scooterhelm moet altijd voorzien zijn van het ECE 22.05 keurmerk. Er wordt maar één keurmerk gebruikt voor scooter- en motorhelmen, waardoor er geen onderscheid wordt gemaakt tussen deze twee. Vanwege de helmplicht voor speedpedelecs en snorfietsen, zul je waarschijnlijk ook meer snorfietshelmen gaan tegenkomen. Dit zijn echter wel modellen met een apart keurmerk: NTA 8776. Deze zijn dus niet geschikt voor op de scooter.

Nieuwe scooterhelm kopen? 2wheels.nl!

Bij 2wheels vind je de beste en stijlvolste helmen voor dames, heren en kinderen. Heb je een nieuwe helm nodig? Neem snel een kijkje in ons assortiment. Als je hulp nodig hebt bij het selecteren van het perfecte exemplaar, neem dan gerust contact op via info@2wheels.nl of bel 071 565 2233.